01
december
2017

Geobattle op het Stellingwerf College

Op woensdag 29 november hebben tien teams bestaande uit vier groep 8 leerlingen de GEObattle uitgevochten. Het Stellingwerf College is de eerste school in Friesland waar leerlingen uit groep 8 dit konden doen. De leerlingen zijn gedurende de middag met verschillende aardrijkskundige battles fanatiek in de weer geweest. Zo is er een evenementen terrein ingericht en zijn hierbij kaarten  getekend. Maar ook zijn er met foto’s landen herkend, is er geoguessr gespeeld en zijn atlasvaardigheden getest. Het fanatisme was duidelijk zichtbaar, leerlingen die boven op de tafels lagen om ergens goed bij te kunnen, gejuich als er een nieuwe ontdekking werd gedaan en heel veel trotse gezichten als er een battle tot een goed einde was gebracht. Ook het publiek, bestaande uit ouders en leerkrachten genoten van de actief deelnemende leerlingen.

De winnaar van de GEObattles was CBS de Mandebrink uit Appelscha, de groep leerlingen won hiermee de junior Bosatlas voor hun klas. Nog een junior Bosatlas werd gewonnen door OBS mr JB Kanschool uit Jubbega, die het beste ontwerp voor het festivalterrein maakte. De overall winnaar was CBS De Akker uit Oosterwolde. Zij winnen een aardrijkskundige excursie voor de hele klas verzorgd door de aardrijkskunde docenten van het Stellingwerf College. Meer foto's van de Geobattle kunt u bekijken in het fotoalbum op de website en facebook.

Dit bericht delen? Vooral doen!
Tafelronde Ooststellingwerf en het Stellingwerf College organiseren kerstdiner ouderen
Tafelronde Ooststellingwerf organiseert ook dit jaar weer in samenwerking met het Stellingwerf College een kerstmaaltijd voor alleenstaande ouderen uit Ooststellingwerf. De kerstmaaltijd vindt donderdagavond 14 december om 18.00 uur plaats op het...