27
november
2018

GEObatlle op het Stellingwerf College

Op dinsdag 27 november hebben tien teams bestaande uit vier groep 8 leerlingen de GEObattle uitgevochten. Het Stellingwerf College is de enige school in Friesland waar de GEObattle plaatsvindt. De leerlingen zijn gedurende de middag met verschillende aardrijkskundige battles fanatiek in de weer geweest. Zo is er een evenementen terrein ingericht en zijn hierbij kaarten getekend. Maar ook zijn er met foto’s landen herkent, is er geoguessr gespeeld en zijn atlasvaardigheden getest. Het fanatisme was duidelijk zichtbaar, leerlingen die boven op de tafels lagen om ergens goed bij te kunnen, gejuich als er een nieuwe ontdekking werd gedaan en heel veel trotse gezichten als er een battle tot een goed einde was gebracht. Ook het publiek, bestaande uit ouders en leerkrachten genoten van de actief deelnemende leerlingen.

De winnaar van de GEObattles was OBS de Meester K. J. Dijkstraschool, de groep leerlingen won hiermee de junior Bosatlas voor hun klas. Nog een junior Bosatlas werd gewonnen door OBS de Boekhorst die het beste ontwerp voor het festivalterrein maakte. OBS de Meester K. J. Dijkstraschool uit Elsloo, was ook de overall winnaar. Zij winnen ook een aardrijkskundige excursie voor de hele klas verzorgd door de aardrijkskunde docenten van het Stellingwerf College.

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Brugklasleerlingen Stellingwerf College spelen De omzwervingen van Odysseus
Op donderdag 15 en vrijdag 16 november jl. is Scapino in de School naar het Stellingwerf College gekomen om samen met de leerlingen de voorstelling De omzwervingen van Odysseus op de planken te brengen. De leerlingen hebben in 1 middag de...