13
november
2015

Genomineerd sporttalent

Hallo allemaal

Ik ben genomineerd tot sporttalent van de gemeente Noordenveld. Vorig jaar had ik de meeste publieksstemmen hopelijk willen jullie helpen omdat weer te bereiken.

Breng hier je stem uit : Stemmen

Ik ben Maaike Verweij 14 jaar oud en woon in Veenhuizen. Ik skeeler vanaf dat ik 6 jaar oud ben. Train 2 x per week bij skeelervereniging de Draai in Haulerwijk en nog een keer bij het Gewest Friesland. De andere dagen train ik zelf  ga fietsen, hardlopen of doe core stability oefeningen. Het afgelopen jaar  heb ik 5 medailles gewonnen op het NK skeeleren  2 zilveren en 3 bronzen. Helaas gooide  regen roet in het eten van de NK baan daardoor  zijn er 2 wedstrijden niet gereden. Dat waren zeker afstanden ,de 1000 meter en de Relay, waar ik kanshebber zou zijn geweest. In de Landelijke baancompetitie ,dat is een competitie over 4 wedstrijden , daar heb ik 2  zilveren medaille gewonnen en 2 bronzen dat leverde in het eindklassement de 2 de plaats op.
In juni ben ik met de Nederlandse selectie mee geweest naar Gera. Daar waren dit jaar de Europese kampioenschappen voor de kadetten ( 14/15 jarige) . We waren daar met 4 Nederlandse rijdsters met elkaar hebben we er voor gezorgd dat 1 rijder voor de podiumplaatsen kon gaan.  Als rijder alleen red je het niet tegen de buitenlandse teams. In mei ben ik naar de Europa cup wedstrijd in Mechelen geweest daar behaalde ik op de lange afstanden een zilveren medaille en in juni naar Worgl  daar heb ik 2  bronzen medailles gehaald. Op de lange afstanden  en  op de korte afstanden. Dit is een competitie van 9 wedstrijden door Europa waarvan ik er 6 heb gereden heb. In het eind klassement ben ik op de korte afstanden 6 de geworden en op de lange afstanden 4 de. Ik kan terug kijken op een geslaagd skeelerseizoen. Op naar volgend jaar ik mag dan weer in deze categorie rijden.

Vanaf begin oktober sta ik op de schaatsen . Dit is mijn eerste jaar op de langebaan schaatsen heb al verscheidene wedstrijden gereden.  Mooie tijden neer gezet en op een jeugdmarathon een derde plek behaald.

Dit is een filmpje van een landelijke baanwedstrijd

https://www.youtube.com/watch?v=euN7dr6oic4

 

Alvast bedankt voor het stemmen

 

Groetjes

Maaike Verweij

Dit bericht delen? Vooral doen!
Scapino 40 jaar jeugd Dans Theater in Oosterwolde
Het Stellingwerf College beweegt! 40 jaar Jeugd Dans Theater in Oosterwolde Woensdag 4, donderdag 5 en vrijdag 6 november stond het Stellingwerf College voor de bijna veertigste keer in het teken van dans en muziek van het Jeugd Dans...