13
november
2017

Friese Fiets APK

Ook dit jaar organiseert Veilig Verkeer Nederland in de periode van oktober tot december 2017 de campagne Friese Fiets APK. De Friese Fiets APK houdt in dat er op zo veel mogelijk scholen in het voortgezet onderwijs fietskeuringen uitgevoerd worden. Dagelijks fietsen grote aantallen leerlingen van en naar onze school. Dit jaar namen de brugklassen van het Stellingwerf College deel aan de actie op maandag 13 november 2017. De Friese Fiets APK geeft onze leerlingen de mogelijkheid om op een veilige fiets deel te nemen aan het verkeer.

 

Wat houdt de Friese Fiets APK in?

De Fiets APK houdt in dat een VVN vrijwilliger samen met André de Vries (André De Fietsspecialist uit Oosterwolde) een gratis fietskeuring uitvoert volgens een specifieke keuringslijst. De leerlingen ontvangen een sticker en een leuke gadget wanneer hun fiets goedgekeurd is.

De staat van de fietsen van de brugklasleerlingen  is  'bovengemiddeld goed' te noemen. Maar weinig fietsen zijn maandag 13 november onveilig verklaard. 

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Vakkanjer Scout komt naar het Stellingwerf College
Aanstaande donderdag, 12 oktober, komt een team van vakdocenten van Vakkanjer Scout op het Stellingwerf College.  Vakkanjer Scout is dé uitvindwedstrijd van Vakkanjers.  Met Vakkanjers ontdekken leerlingen vanaf de eerste klas...