07
november
2022

Fietskeuring brugklas

Hoe zit het met jouw fiets? • Ook dit jaar organiseert Veilig Verkeer Nederland in de periode van oktober tot en met december 2022 de campagne Friese Fiets APK. De Friese Fiets APK houdt in dat er op zoveel mogelijk scholen in het voortgezet onderwijs fietskeuringen uitgevoerd worden. Dagelijks fietsen grote aantallen leerlingen van en naar onze school, onder wie jij! Helaas gebeurt dat nog te vaak op een ondeugdelijke fiets: geen werkende verlichting of reflectie en slechte remmen zijn de meest voorkomende gebreken. Met deze fietskeuring wordt ook weer de aandacht gevestigd op verkeersveiligheid. Veilig Verkeer Nederland wil hiermee heel graag het aantal ongevallen met jongeren op de fiets verminderen en het liefst voorkomen. Dat willen we natuurlijk allemaal!

Maandag 7 november was de keuring bij ons op school. Alle fietsen van de eersteklassers zijn gekeurd. De meeste fietsen waren dik in orde (super!), maar bij een enkele fiets was dat niet het geval. Je snapt dat het enorm belangrijk is dat de verlichting dik in orde moet zijn, helaas was die bij een paar fietsen nog niet goed. Bij de meeste gelukkig wel, dus: chapeau! Bij de keuring was ook een fietsenmaker aanwezig, die de acute problemen direct kon oplossen. Alle leerlingen hebben een checklist meegekregen om de eventuele mankementen met hun ouders te bespreken. Elke leerling kreeg ook een sleutelhanger met reflector cadeau, voor wat extra zichtbaarheid.

Dit bericht delen? Vooral doen!
Het Stellingwerf College gaat op wintersport
Ziet dit landschap er niet geweldig uit? Jij kunt ernaartoe! Zit je in klas 2, 3, 4, 5 of 6 en wil je voordelig op wintersport, dan is dit je kans! Geef je vrijblijvend op voor de informatieavond op 26 oktober (19.00 uur). Mail wel even...