04
oktober
2021

Examens Basiskennis Boekhouden en Basiskennis Ondernemerschap.

Eén van de mogelijkheden van “verrijking” in het vwo is het meedoen aan het examen “Basiskennis Boekhouden”. Dit diploma maakt deel uit van de “Diplomalijn Ondernemerschap van de Nederlandse Associatie voor Examinering”. De voorbereiding wordt gedaan op de eigen school, de Associatie verzorgt de examinering. In 4 atheneum worden via de boekingsregels een eenvoudige financiële administratie verkend, leerlingen die het interessant vinden kunnen het dan in 5 atheneum  uitbreiden met extra financiële boekhoudkneepjes en het geheel afronden met dit officieel landelijk erkend examen.

Afgelopen jaar deden wij voor de 10e keer mee en dit jaar waren er 5 examenkandidaten. Begin Juni konden Blessing Obasi, Harwin van Wesel, Egbert Menno Kuipers, Thomas Smeman (inmiddels ex 6 atheneum) en Sven Veldman (nu 6 atheneum) dit diploma in ontvangst nemen, de meesten met een meer dan prima examencijfer!

De mogelijkheid bestaat om dit diploma uit te breiden met een cursus Ondernemerschap, waardoor het diploma ‘Financieel Ondernemer’ in beeld komt. Harwin van Wesel en Thomas Smeman gingen hier nog voor en dat allemaal in juni na hun eindexamen. Een tweede boek werd doorgewerkt, de begeleidend docent bleef ze een hoofdstuk voor.  Via een “proctor”- examen hier op school werd de stof teruggevraagd. Dat betekent dat de kandidaat alleen in een ruimte zit aan een opgeruimd bureau en via de webcamcamera in de gaten wordt gehouden of  ondertussen niet extra bronnen aangesproken worden. Met behulp van onze afdeling systeembeheer was dit allemaal prima geregeld! De heren kregen gelukkig niet een al te moeilijk examen voorgeschoteld, scoorden weer een prima cijfer, en hebben eind september hier op school hun diploma op kunnen halen.

Jan Driessen

Dit bericht delen? Vooral doen!
reanimatielessen gaan weer van start
Elke week krijgen zo’n 300 mensen in Nederland een hartstilstand. De overlevingskans van een slachtoffer is het grootst als omstanders binnen 6 minuten 112 bellen, starten met reanimeren en een AED aansluiten. Daarom geven we op...