31
januari
2020

Examengroepen Tekenen naar Den Haag

Vrijdag 31 januari, ging een groep van 65 bovenbouwleerlingen, met Tekenen als examenvak, op excursie naar Den Haag.

We vertrokken in alle vroegte in een grote dubbeldekker naar het Kunstmuseum  Den Haag. Daar bekeken we de tentoonstelling ‘Tuinen van Verbeelding’ van de Franse schilder Monet en kregen een rondleiding rond het examenthema ‘De Tijd’(Mavo), of ‘De Verruimde Blik’(Havo), of ‘Voorbeeldig’(Atheneum).

’s Middags reisden we eerst naar Wassenaar waar de ene helft van de groep het Museum Voorlinden bezocht. Dit is een particulier museum voor moderne kunst. Hier werden we verwelkomd door een enorme spin bij de ingang. Een kunstwerk van de kunstenares Louise Bourgeois. 

De andere helft van de groep reed door naar Scheveningen voor een bezoek aan Museum Beelden aan Zee. Daar was een rondleiding georganiseerd bij de tentoonstelling van de Franse beeldhouwer Niki de Saint Phalle met vrolijke gekleurde vrouwenfiguren van polyester.

We eindigden ons programma voor iedereen in het centrum van Den Haag. Hier kon even geshopt worden, waarna we verzamelden op Het Binnenhof. Een aantal leerlingen wist zelfs minister-president Mark Rutte over te halen om even met hen op de foto te gaan.

We hebben deze dag erg veel gezien. Doodmoe kwamen we rond 21:45 uur weer terug in Oosterwolde. We kunnen echter terugzien op een fijne en geslaagde dag!

Dit bericht delen? Vooral doen!
Maandag 27 januari start het 45 minuten rooster
Maandag 27 januari a.s. starten we met het 45 minuten rooster. Hieronder zie je hoe dat rooster is opgebouwd. Alle lessen behalve de maatwerkuren staan goed in Magister. We zijn heel hard aan het werk om ook deze maatwerkuren (dinsdag en woensdag...