02
maart
2020

Eerste prijs voor leerlingen van het Stellingwerf College bij de beroepenwedstrijd bij Bouwmensen in Leeuwarden

Afgelopen donderdag en vrijdag, 27 en 28 februari, heeft de jaarlijkse beroepenwedstrijd bij Bouwmensen in Leeuwarden plaats gevonden. Leerlingen van alle VMBO scholen in Friesland strijden dan om de titel ‘beste timmerman / vrouw’ en ‘beste metselaar’. Rick Veen (K4b) en Beco van Randeraat (K4b) vertegenwoordigden het Stellingwerf College bij het timmeren. Dit jaar hadden we geen afgevaardigde om te metselen.

De timmerlieden maakten samen één werkstuk, een grote plantenbak met een scharnierbare bovenrand en een deksel van gaas. Vooral het gaas op maat maken en strak monteren nam nogal wat tijd in beslag. Volgens de jury werkten Beco en Rick met de precisie van een meubelmaker. Het resultaat was dan ook uitstekend en leverde de 1e prijs op. De jongens mogen zich beste timmerleerlingen van Friesland noemen. Ook wisten ze hiermee een middag karten met de hele BWI klas in de wacht te slepen.

Als afdeling BWI en als Stellingwerf College zijn wij nog steeds trots om onze leerlingen voor dit mooie vak te mogen opleiden.

Dit bericht delen? Vooral doen!
Stellingwerf college wint jeugddebat van Friesland
Het Stellingwerf College uit Oosterwolde heeft donderdag in de statenzaal van het Provinciehuis het jeugddebat van Friesland gewonnen. Door deze voorrondewinst mogen leerlingen van de middelbare school meedoen aan de finale, het...