11
november
2016

Duitse leerlingen doen mondeling examen Nederlands in Oosterwolde

Op 9, 10 en 11 november waren studenten  uit Aurich bij ons op bezoek voor hun mondeling examen Nederlands. Dit uitwisselingsproject is ongeveer 15 jaar geleden opgezet en is nog steeds succesvol. In maart gaan de Havo 5 en Vwo 6 leerlingen met Duits in hun pakket naar Aurich om daar het mondeling Duits af te leggen.

De foto’s in het museum zijn op woensdag gemaakt. De dag van aankomst werd direct goed gevuld met een bezoek aan het Fries museum en een bowl-avond in Assen.

Verder  een kleine impressie van de mondelinge toetsen in Oosterwolde op donderdag 10 november. De leerlingen deden hun mondeling in een reële situatie, zoals bij winkels , de bank, een uitzendbureau , hotel e.d. Zij werden beoordeeld door collega’s van het Stellingwerf College.

De andere foto’s laten het bezoek aan Groningen zien, waar we o.a. de open dag van de RUG (kort) hebben bezocht. Verder hebben de leerlingen samen gewinkeld en geluncht. Daarna zijn ze door ons uitgezwaaid bij het hoofdstation.

We kijken terug op een prettige uitwisseling  en zien uit naar onze reis naar Aurich begin maart 2017.

Dit bericht delen? Vooral doen!
Fietscontrole op 14 november
Ook dit jaar organiseert Veilig Verkeer Nederland in de periode van 3 oktober tot 31 december 2016 de campagne Friese Fiets APK. De Friese Fiets APK houdt in dat er op zo veel mogelijk scholen in het voortgezet onderwijs fietskeuringen uitgevoerd...