15
oktober
2019

Doe-avond techniek

Op maandag 14 oktober hebben we de doe-avond voor leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorgers georganiseerd.  Het werd een groot succes.
Leerlingen van groep 8 werd gevraagd van snoeihout 2 rendieren te maken. Eén rendier mochten ze mee naar huis nemen. Het andere rendier wordt verkocht op de kerstmarkt (vrijdag 20 december) voor een goed doel. Dit jaar is dat de herbouw van het ziekenhuis Mangochi Malawi Afrika.
Vooraf vertelde Annet Hofland, tropenarts in het Mangochi ziekenhuis in Malawi, hoe het Mangochi ziekenhuis door een grote brand verwoest werd. Ze proberen dat weer op te bouwen maar door een gebrek aan middelen en geld duurt dat erg lang. Ondanks de zware omstandigheden blijft Annet Hofland optimistisch en probeert ze zo goed mogelijk haar werk te doen als arts en opleider van jonge Afrikaanse artsen. Laten we hopen dat wij met de opbrengst van de kerstmarkt ons steentje kunnen bijdragen aan de herbouw van het ziekenhuis.
Na het verhaal van Annet Hofland zijn de leerlingen en ouders onder begeleiding van techniekdocenten en leerlingen van onze school aan de slag gegaan. Alle leerlingen kregen een duidelijke instructie op papier. Nadat ze het materiaal hadden uitgezocht begon het zagen en boren van het hout. De laatste fase was het vastlijmen van de onderdelen. Gedurende de avond zag je dat de leerlingen en ouders/verzorgers steeds fanatieker werden. Het tweede rendier was dan ook snel gemaakt. Het moeilijkste moment voor een aantal leerlingen was de keus welk van de twee ze wilden meenemen. Sommige leerlingen waren slim. Ze markeerden het rendier zodat ze op de kerstmarkt het kunnen herkennen en zelf kunnen kopen. Voor een goed doel natuurlijk!
Leerlingen, ouders en medewerkers vonden het een geslaagde avond.

Ben Krause
Brugklascoördinator

Dit bericht delen? Vooral doen!
Reanimatielessen op het Stellingwerf College
  Dit is alweer het zevende jaar dat we op het Stellingwerf College reanimatielessen geven. Ruim 2500 leerlingen en ex-leerlingen van onze school zijn in staat om een hartstilstand vast te stellen en te handelen: 112 bellen, reanimeren en...