28
juni
2017

Derde wedstrijd Young Solar Challenge

Zaterdag 1 juli, de grote dag! We gaan in ons thuiswater de derde en ook meteen de laatste wedstrijd varen. We hebben na al die maanden hard werken er ontzettend veel zin in om dan eindelijk aan ons eigen publiek te laten zien waar we al die tijd mee bezig zijn geweest. Wij doen namelijk mee aan de Young Solar Challenge. Dit houdt in dat we een zonneboot moeten maken d.m.v. een bouwpakket. We hebben zelf allemaal sponsoren moeten regelen, anders hadden we hier niet aan mee kunnen doen. Er doen in totaal 24 teams mee uit scholen over heel Nederland. We staan nu 14e in het klassement.
We varen vanuit Oosterwolde naar Appelscha. De start zal plaats vinden rond 9:30 uur en we verwachten dat de finish ongeveer om 12:30 uur zal zijn. Vervolgens varen we om 14:00 uur de sprint in Appelscha. Na de sprint gaan we met alle boten richting de Emotiondag op de Boerestreek in Appelscha. Hier zal rond 16:45 uur de prijsuitreiking plaatsvinden en dan weten we wie er Nederlands Kampioen is geworden. We hopen natuurlijk dat jullie allemaal komen kijken!


 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Verslag eerste race Young Solar Challenge
We hebben 27 mei de eerste race gehad in Akkrum. We hadden een vliegende start met Stijn Bouma als hardloper. Hij kwam als eerste aan bij de 18 deelnemende boten. Hierdoor lagen wij, met Elian van ’t Klooster als schipper, aan kop. Na drie...