12
april
2022

Debatteam Stellingwerf College wint Friese voorronde en komt tot de halve finale

Ja hoor! Ons debatteam onder leiding van meneer Mulder heeft in Leeuwarden wéér de Friese voorronde van de debatwedstrijd ‘Op weg naar het Lagerhuis’ gewonnen! Wat een toppers! De prijzenkast in school knalt inmiddels uit z’n voegen door deze debattalenten. 

Op 12 april was ons debatteam weer in Hilversum voor de nationale debatwedstrijd Op Weg Naar Het Legerhuis van BNNVara.

Ons team overleefde de kwartfinale en werd in de halve finale verslagen door de latere kampioen gymnasium Novum uit Voorburg. Een geweldige prestatie.

Felicitaties aan Michel Mulder en zijn staf en natuurlijk aan de leerlingen. Met twee tweedeklassers in het team was ons team redelijk onervaren. Des te knapper dat ze zo ver zijn gekomen.

Het is niet de eerste keer dat de leerlingen van onze school zo ver reiken. Daar mogen we heel trots op zijn.

In het nieuwe format komt er een televisie-uitzending (datum nog niet bekend), waarin de winnaar uit Voorburg het gaat opnemen tegen een ‘all stars’-team, bestaande uit de beste debaters van de andere scholen (16).

Voor dit ‘all stars’-team zijn Lia Menken (A6) en Luna Vroegh (A5) genomineerd. Binnenkort horen zij of ze daadwerkelijk worden gekozen.

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Evenement Techniek Tastbaar op het Stellingwerf College een succes!
Vrijdag 8 april 2022 vond het event Techniek Tastbaar op het Stellingwerf College in Oosterwolde plaats, een evenement dat het Stellingwerf College samen met het regionale technische bedrijfsleven vanuit Sterk Techniek Onderwijs georganiseerd...