14
februari
2019

Debatgroep wint voorronde Friesland Op Weg Naar Het Lagerhuis

Het debatteam van het Stellingwerf College mag zich voor de zesde keer de beste Friese school van de wedstrijd Op Weg Naar Het Lagerhuis noemen.

Na overwinningen in 2010, 2012, 2015, 2016 en 2018 werd ook het jaar 2019 in Leeuwarden aan de zegekar geknoopt. In de tussenliggende jaren was er wel steeds een finaleplaats.

In de finale werd met 4-3 gewonnen van het Bornego College uit Heerenveen. De relatief jonge groep was weer in goede vorm. Afgelopen donderdag hebben zij zich een hele dag voorbereid op de onderwerpen die in de stellingen werden verwerkt. Ook de debattechnieken werden verder verfijnd onder leiding van Michel Mulder. Met trots kunnen we zeggen dat onze school een echte debatcultuur kent. Ook in het vmbo is er inmiddels een grote belangstelling voor het debatteren. Onder leiding van Anja Ubbens hebben de vmbo-leerlingen inmiddels al weer enkele jaren hun eigen team en wedstrijden.

Toch is er ook een probleem: de prijzenkast die door leerlingen van BWI in elkaar is gezet, dreigt uit zijn voegen te barsten. De gewonnen beker zal eerst in de studieruimte pronken. Daarna gaan we kijken of er toch nog plaats is in de prijzenkast.

Van harte gefeliciteerd!

Dit bericht delen? Vooral doen!
Tekenexcursie examenklassen
Vrijdag 8 februari om 7:15 uur arriveert een grote dubbeldekker bij de school. We stappen gauw in, want het is vanochtend fris. De stemming zit er al direct in. Achter in de bus wordt bij vertrek uit volle borst gezongen. De eerste stop...