05
juni
2012

Commerciële Club Ooststellingwerf

Naast de verschillende kennismakingsavonden met mentor en ouders, is maandag 26 september 2011 de Commerciële Club Ooststellingwerf (CCO) bij ons te gast geweest. Bij de CCO zijn vrijwel alle grote bedrijven uit de gemeente aangesloten.


Doel van de bijeenkomst was omwille van wederzijdse belangen, de samenwerking tussen school en bedrijfsleven verder te verstevigen. Bedrijven hebben er belang bij om zicht te houden op de ontwikkelingen in het onderwijs, in m.n. het vmbo. Daarnaast verlangt de komst van het Technasium in havo en vwo en de kaderopleiding Commercieel Design een verbreding van ons netwerk in verband met het verstrekken van opdrachten aan leerlingen.


De belangstelling vanuit de CCO was groot. Zo’n 65 vertegenwoordigers van de aangesloten bedrijven en de gemeente waren aanwezig. Na een rondleiding langs de praktijklokalen voor techniek en zorg &  welzijn, de technasiumwerkplaats en de studio van Commercieel Design, werd de avond afgesloten met een buffet en een presentatie over de bovengenoemde schoolontwikkelingen.

www.ccooststellingwerf.nl

Dit bericht delen? Vooral doen!
Interview NOS
In het kader van de aangescherpte exameneisen bezocht een verslaggever van het NOS radio journaal onze school om te onderzoeken wat het Stellingwerf College doet om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op het komende examen....