29
juni
2012

Commercieel Design maakt nieuws

De opleiding Commercieel Design bestaat nu twee schooljaren. En gelukkig heeft Commercieel Design al een aantal successen mogen behalen.
Ten eerste zijn alle leerlingen van Kader 4 geslaagd voor hun centraal praktisch examen en liggen ze zelfs net boven het landelijk gemiddelde.
Bij deze feliciteren wij alle leerlingen met het behalen van hun centraal praktisch examen.


Het tweede succes is de steeds nauwere band met het ROC Friese Poort.
Ieder schooljaar gaan de leerlingen van Commercieel Design een aantal keren naar Drachten om daar 'opgeleid' te worden door de docenten en studenten van de opleidingen Podium & Evenementen Techniek, Fotografie, Gamedesign en Audio-Visuele Presentatie. Op vrijdag 8 juni zijn de leerlingen van Commercieel Design en hun begeleiders te gast geweest bij de opleiding Audio-Visuele Presentatie. Daar hebben ze een Studio gebouwd met een aantal professionele camera's en daar hebben ze zelfs een professionele regiekamer om hun studenten de kneepjes van het vak te leren. Onze leerlingen mochten meedraaien, meedenken en meewerken aan de steeds terugkomende nieuwsuitzending die elke vrijdag opgenomen wordt.

Er waren 4 cameramannen/vrouwen, er was een geluidstechnicus, een auto cue operator, een switchboard operator, een assistent regie, een presentator en twee gasten nodig om de nieuwsuitzending tot een succes te maken.
En dat werd het.
Namens de sectie Commercieel Design willen wij deze nieuwsuitzending met jullie delen en willen wij ook graag Hans Dijkstra, docent Audio-Visuele Presentatie, en de studenten bedanken voor hun medewerking aan een fantastisch geslaagde dag en uitzending.

 

 

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Interview NOS
In het kader van de aangescherpte exameneisen bezocht een verslaggever van het NOS radio journaal onze school om te onderzoeken wat het Stellingwerf College doet om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op het komende examen....