02
februari
2021

Brugklascoördinator Ben Krause hoopt dat de onlangs opgeknapte aula snel weer vol zit met leerlingen.

OOSTERWOLDE  Als leerling van groep 8 sta je voor de opdracht in coronatijd de keuze te moeten maken voor een nieuwe school. Het valt volgens brugklascoördinator Ben Krause van het Stellingwerf College in Oosterwolde niet mee. Er mogen van de overheid geen open dagen worden gehouden. „Echt de sfeer proeven op school en ontdekken wat bij je past, dat zit er dit jaar niet in. Maar gelukkig kunnen ze ook op andere manieren kennismaken met onze school.” Zo wordt op woensdag 17 februari een online open dag gehouden.

Door corona is een streep gezet door de reguliere kennismakingsbijeenkomsten. „Onze vrees is helaas werkelijkheid geworden”, zegt Krause. „We hadden kort nog de hoop dat de overheid een uitzondering zou maken voor de open dag. Eén keer kijken op je nieuwe school, zodat je een goede keuze kunt maken. Het is zo belangrijk. Helaas gaat het niet.”

Het Stellingwerf College heeft goed nagedacht over alternatieven. Alles is in het werk gesteld om toekomstige leerlingen toch op een persoonlijke manier te kunnen ontvangen. „Onze school staat voor een prettige sfeer. Medewerkers en docenten zijn allemaal zeer betrokken. Ook willen we aan de leerlingen en ouders graag ons brede aanbod presenteren en hen laten ervaren dat alle verschillende afdelingen een eigen fijne plek hebben binnen de school. We lijken met zo’n 1100 leerlingen op het eerste gezicht een grote school, maar daarin bieden wij alle voordelen van een kleine school.”

Speeddaten

Een fysieke beleving kan de school op dit moment niet bieden, maar digitaal blijken er zeker mogelijkheden. Zo wordt op 17 februari van 13.00 - 17.00 uur een online open dag gehouden. Tijdens deze open dag kunnen belangstellenden speeddaten met brugklasleerlingen en mentoren. „Tijdens zo’n gesprek via Teams kun je alle vragen stellen die je maar hebt”, geeft Krause aan.

Daarnaast kan er via een liveverbinding kennis worden gemaakt met de beroepsgerichte vakken die op het Stellingwerf College worden aangeboden. Speciaal voor leerlingen die op het Stellingwerf College hun havo willen afronden, is er tijdens de online open dag ook de mogelijkheid om te speeddaten met bovenbouwleerlingen en de mentoren. Tot slot worden via internet door docenten de verschillende vakken gepresenteerd en is er een leuke prijsvraag opgezet.

Sfeerimpressie

Bovenstaande activiteiten zijn door de medewerkers van de school opgezet, maar leerlingen zelf hebben ook de handen uit de mouwen gestoken om de online open dag tot een succes te maken. De fijne sfeer op school is voor hen erg belangrijk. Om dat gevoel over te kunnen brengen, hebben ze diverse video’s gemaakt. „Puur vanuit hun eigen beleving. Ze hebben sfeerbeelden gemaakt en interviews gehouden. We zijn er erg blij mee en de video’s komen dan ook allemaal op onze website te staan.”

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Veel uitblinkers in de Engelse taal op het Stellingwerf College
In deze Coronatijd is het nauwelijks voor te stellen, maar er zijn van die jaren dat de bomen tot in de hemel groeien. In 1995 won Ajax alles wat er te winnen viel: de beker, de competitie, de Champions League en de wereldbeker. Zelfs...