03
november
2023

Bezoek politiek Den Haag

Het is alweer een klein poosje geleden maar zeker het vermelden waard! Op 3 november hebben de klassen B4Z en K4Z een bezoek gebracht aan politiek Den Haag. Aangezien Den Haag niet om de hoek is, stond het vertrek al gepland om 7 uur. Voor iedereen vroeg en het was daarom ook vrij rustig in de bus, zodat iedereen rustig wakker kon worden.

Aangekomen in Den Haag werd de groep opgesplitst in tweeën en kon de dag beginnen. K4Z startte met een quiz, aansluitend een debat, vervolgens een uur pauze in Den Haag, daarna een speurtocht en ze sloten af met een rondleiding door de Tweede Kamer. B4Z had hetzelfde programma maar dan andersom.

Gedurende de dag hadden de leerlingen een tablet met opdrachten bij zich en kregen ze bij goede antwoorden muntjes. De teams met de meeste muntjes mochten aan het einde van de dag een prijs uitzoeken. Het was voor ons ontzettend leuk om te zien hoe fanatiek de leerlingen hiervan werden! Uit B4Z won Vera en uit K4Z gingen Leroy en Jarne er met de winst vandoor.

Wij waren er trots op dat de leerlingen best wel veel kennis hadden van politiek. Al met al een geslaagde dag en een goede voorbereiding op het examen!

Mevrouw Staal en mevrouw Havik

Dit bericht delen? Vooral doen!
Gezonde school, wat houd dit in?
Roken, blowen en drinken: veel leerlingen proberen weleens iets tijdens hun middelbareschooltijd. Dat kan leiden tot slechtere schoolprestaties, verzuim of schooluitval. Het is dus belangrijk om roken en het drinken van alcohol en drugsgebruik...