05
december
2019

Bezoek Aurich voor mondeling Duits incl. sfeerimpressie op film

Zoals al jaren “gang und gäbe” is, vertrokken ook dit jaar in november de H5 en A6 leerlingen met Duits in hun pakket naar Aurich. Aldaar deden zij op 19 en 21 november hun mondeling examen.

De examens werden afgenomen bij de plaatselijke winkels, horecabedrijven en instellingen als VVV, bibliotheek en museum. De “Prüfer” zijn al jaren o.a. (oud)docenten van IGS Aurich, de school waarmee wij al 20 jaar! de uitwisseling hebben. Bij sommige posten worden de leerlingen getoetst door de eigenaar van de zaak (in het verleden o.a. bij de boekenzaak), of door ambtenaren in functie (politie).

Bijzonder was dit jaar dat uitgeverij Noordhoff op 19 november met een filmploeg aanwezig was. Zij zijn erg enthousiast over het Aurich-project en wilden het graag een keer meemaken. Na enkele gesprekken vooraf met de docenten Duits, dhr. Plazier en mvr.Komdeur, en na toestemming van de schoolleiding, vertrokken zij met ons naar Aurich. Het filmmateriaal is een prachtig verslag van de dag geworden en is op de site van school te bekijken.

Verheugend was ook dat dit jaar ruim 20 leerlingen uit H5 en A6 meededen aan de 3-daagse uitwisseling. Zij hebben bij een Duitse leerling gelogeerd en samen met hun gastheer/vrouw een activiteitenprogramma gedaan. In maart 2020 ontvangen zij zelf een gast/leerling uit Aurich.

Samenvattend: Elk jaar verheugen de docenten zich op Aurich, zijn leerlingen vooraf meestal gespannen, maar ook dit jaar kunnen we weer zeggen: Es war total klasse!

 

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
CKV excursie Mavo 3
Op woensdag 4 december zijn we met de beide MAVO 3 klassen op CKV-excursie geweest. In Leeuwarden zijn we naar het Fries Museum geweest en daar hebben we de tentoonstelling van Erik van Hove bezocht. En n.a.v. deze tentoonstelling hebben onze...