01
maart
2019

Beroepenwedstrijd Bouwmensen Leeuwarden 2019

Afgelopen donderdag en vrijdag, 28 februari en 1 maart, waren de jaarlijks terugkomende beroepenwedstrijden bij Bouwmensen in Leeuwarden. Leerlingen van alle VMBO scholen in Friesland strijden dan om de titel ‘beste timmerman / vrouw’ en ‘beste metselaar’. Rick Veen (K3b) en Beco van Randeraat (K3b) vertegenwoordigden het Stellingwerf College bij het timmeren. Ymkje Varwijk (K4b) was onze metselaar.

De timmerlieden maakten samen één werkstuk, een spijkerblok. Het blok bestaat uit allemaal tegen elkaar gelijmde balkjes met twee stalen banden eromheen. De verbindingen voor de poten van het onderstel moesten als pen/gat en halfhouts worden uitgevoerd. Er werd weer heel wat van de deelnemers verwacht en Beco en Rick hebben zich goed staande weten te houden. Ondanks het mooie eindresultaat vielen ze helaas niet in de prijzen. Wel kregen ze nog een compliment voor hun zelfgemaakt gereedschapskist.

Anders was dit voor Ymkje.  Ze metselde een bank met een steens leuning en daarop een rollaag. Het resultaat was verbluffend waardoor Ymkje zich met het metselwerkstuk 2e van Friesland mag noemen.

Juist op een moment dat de bouw fors aantrekt en de vraag naar vakmensen groot is, zijn wij als afdeling BWI en als Stellingwerf College nog steeds trots om onze leerlingen te mogen opleiden.

Dit bericht delen? Vooral doen!
Debatgroep wint voorronde Friesland Op Weg Naar Het Lagerhuis
Het debatteam van het Stellingwerf College mag zich voor de zesde keer de beste Friese school van de wedstrijd Op Weg Naar Het Lagerhuis noemen. Na overwinningen in 2010, 2012, 2015, 2016 en 2018 werd ook het jaar 2019 in Leeuwarden aan de...