03
maart
2017

Beroepenwedstrijd Bouwmensen Leeuwarden 2017

Afgelopen donderdag en vrijdag, 2 en 3 maart, waren de jaarlijks terugkomende beroepenwedstrijden bij Bouwmensen in Leeuwarden. Leerlingen van alle VMBO scholen in Friesland strijden dan om de titel ‘beste timmerman / vrouw’ en ‘beste metselaar’. Geart Mulder (K4b) en Nico van Selm (B4b) vertegenwoordigden het Stellingwerf College bij het timmeren. Marten Brak (B4b) was onze metselaar.

De metselopdracht was weer vrij gecompliceerd doordat er een terug liggende rollaag in gemaakt moest worden. Aan de voor- en zijkant kwam een plateau en uiteindelijk is ook het voegwerk aan de voorzijde beoordeeld. Er werd weer heel wat van de deelnemers verwacht en Marten heeft zich goed staande weten te houden. Ondanks het mooie eindresultaat viel hij helaas niet in de prijzen.

Anders was dit voor Geart en Nico. Zij mogen zich met het timmerwerkstuk 2e van Friesland noemen. Samen maakten ze één werkbank. Alle verbindingen moesten als pen en gat worden uitgevoerd. Het blad werd omlijst met een hardhouten rand. Het was een prachtig werkstuk waarbij de individuele technische vaardigheden een belangrijke rol speelden, maar misschien was de samenwerking tussen de twee timmerlieden nog wel belangrijker.

Juist op een moment dat de bouw fors aantrekt en de vraag naar vakmensen verder groeit zijn wij als afdeling BWI en als Stellingwerf College nog steeds trots om onze leerlingen te mogen opleiden.

Dit bericht delen? Vooral doen!
Levendig Verkiezingsdebat in gewone taal tussen politici en jongeren Stellingwerf College
Den Haag, 28 februari 2017 – Kamerlid Rinie van der Zanden (PvdD) heeft maandagavond 27 februari de prijs voor de Meest Duidelijke Politicus ontvangen uit handen van jurylid en Taalambassadeur Tineke Leijten. In totaal zeven politici van...