19
juni
2018

Atletiekdag eerste klassen

Dinsdag 19 juni is onder goede omstandigheden weer de jaarlijkse atletiek dag voor alle brugklassen gehouden.

Met de medewerking van de mavo 3 LO2 groep zijn de prestaties van 5 onderdelen opgemeten/geklokt. Het ging om kogelstoten, speerwerpen, bandslingeren), balwerpen en de 60 meter sprint (vanuit startblok).

Bovenstaande onderdelen zijn in de LO-lessen geoefend.

De sectie LO houdt sinds jaren de schoolrecords bij. Deze staan erg scherp maar toch wist Lotte de Jong het schoolrecord bij het balwerpen te verbeteren tot maar liefst 40 meter.

Het dagdeel werd traditiegetrouw afgesloten met de klassenestafette (met vliegende wissel).Van elke klas werd een team gemaakt met daarin de 5 snelste jongens en 5 snelste meisjes van de 60 meter sprint. De verschillen waren dit jaar erg klein (de snelste 4 teams zaten binnen 4 seconden) maar de snelste tijd werd geklokt door klas AH1G.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag, mede dankzij het enthousiasme van de leerlingen en de hulp van mentoren en de groep LO2.

Dit bericht delen? Vooral doen!
Outdoordag Atheneum 5
Op vrijdag 8 juni mochten de leerlingen van Atheneum 5 zich op sportieve wijze een dag in het Drents-Friese Woud (startplaats Elsloo) bezighouden met de outdoordag: een ochtend wandelen met behulp van verschillende routes en...