26
maart
2018

AED Stellingwerf College 24/7 beschikbaar

Aan de buitenzijde van het gebouwtje van de Turfroute aan de Quadoelenweg hangt sinds kort een AED. Dankzij bijdragen van de gemeente Ooststellingwerf, de Hartstichting en Oosterwolde Promotion kon het Stellingwerf College deze AED aanschaffen en in een buitenkast laten installeren. Op het Stellingwerf College waren al twee AED’s aanwezig, maar dit nieuwe apparaat is 24 uur per dag voor iedereen beschikbaar.

De AED is aangemeld bij het oproepsysteem voor reanimatie. Bij een hartstilstand in de omgeving krijgen burgers die bij dit systeem zijn aangemeld een oproep om te gaan reanimeren. Zij krijgen de informatie over de locatie van de AED zodat ze deze kunnen gebruiken om het slachtoffer zo snel mogelijk te reanimeren. De overlevingskans bij een hartstilstand wordt sterk vergroot door het gebruik van een AED.

Dankzij vier jaar reanimatie-onderwijs op het Stellingwerf College hebben al meer dan 1250 leerlingen geleerd wat ze kunnen doen bij een hartstilstand. Ook tientallen personeelsleden hebben een reanimatie-opleiding gevolgd en doen geregeld een herhalingscursus.

 

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Leerlingen Stellingwerf College doen mee aan tentoonstelling
  Op woensdag 28 maart 2018 vindt de officiële opening van de Arts eXpression XXL plaats in De Harmonie in Leeuwarden. Onze school doet samen met de andere 6 scholen van Pompeblêd mee aan deze kunstexpositie. De expositie...