Medewerkerspagina

ICT-DIENSTEN

Webmail

Als medewerker beschik je over een schooleigen mailadres. Om vanaf thuis toegang te krijgen tot je schoolmail kun je gebruik van de webmail. Medewerkers kunnen gratis beschikken over Microsoft Office 365. De Officesuite bevat ook een mailprogramma. Raadpleeg het kopje Microsoft Office 365 op deze pagina voor meer informatie.

Versleuteld e-mailen

E-mails en bestanden kunnen gevoelige informatie bevatten, denk bijvoorbeeld aan informatie over leerlingen en/of medewerkers. In verband met de huidige AVG-wetgeving dienen privacy gerealteerde e-mails versteuteld te worden verstuurd.
Voor het vertrouwelijk verzenden van dergelijke mail gebruik je Zivver. Een optie om Zivver aan te vinken staat bovenin elke mail. 

Microsoft Office 365

Medewerkers kunnen Microsoft Office gratis downloaden en thuis installeren op maximaal 5 computers. Deze handleiding helpt je op weg!
Je hebt 1 Terabyte opslag in de Cloud. Je kunt hier bestanden plaatsen en deze bijvoorbeeld thuis of op school openen. Ga naar portal.office.com en kies OneDrive in het menu om te starten. Op je mobiele device gebruik je de app 'Microsoft OneDrive'. Inloggen doe je met je emailadres en wachtwoord van school.

Thuis werken, telewerkomgeving

Medewerkers kunnen gebruikmaken van de telewerkomgeving van de school. Met behulp van deze omgeving kun je op afstand werken aan je schoolbestanden en een selectie aan schoolapplicaties, waaronder Magister, Outlook en AFAS Insite. Er zijn twee verschillende manieren om in te loggen op de telewerkomgeving, raadpleeg hiervoor de onderstaande stappen:

 • Browser gebaseerde telewerkomgeving (HTML5)
 • Surf naar Telewerk.stellingwerfcollege.nl om gebruik te maken van de browser gebaseerde telewerk omgeving.
 • Meld je aan met de inloggegevens van school.
 • Maak gebruik van DUO 2FA om toegang te krijgen tot de telewerkomgeving.
  Deze handleiding helpt je op weg!
   
 • Klassieke telewerkomgeving (RDP)
 • Klik met de rechter muisknop op de koppeling Telewerk SWC en kies vervolgens voor de optie "Link opslaan als" (Google Chrome). Sla het bestand op je bureaublad op.
 • Meld je aan met de inloggegevens van school.
 • Maak gebruik van DUO 2FA om toegang te krijgen tot de telewerkomgeving.

 

AFAS

Voor het bekijken van je loonstrook kun je gebruik maken van AFAS Insite. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 • Surf naar AFAS Insite.
 • Meld je aan met de inloggegevens van school.
 • Maak gebruik van DUO 2FA om toegang te krijgen tot AFAS Insite.

Tweefactorauthenticatie (2FA)

Tweefactorauthenticatie (2FA) is een veiligere manier van inloggen op privacygevoelige applicaties. Het betekent dat je naast het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord nog een tweede factor nodig hebt om in te kunnen loggen.
De school maakt gebruik van Duo Security als authenticatieplatform. Hierbij is het mogelijk om door middel van een pushmelding op je mobiele telefoon in te loggen bij een ICT-dienst (Magister 6 / telewerkomgeving) van de school. Het inlogproces met Duo tweefactorauthenticatie ziet er voor iedere ict-dienst op school gelijkwaardig uit. Deze handleiding helpt je verder op weg.

Magister

De wijze waarop je inlogt bij Magister is afhankelijk van de functie die je uitvoert binnen de school.

Docenten
Docenten maken gebruik van Magister 6, dit is een platform onafhankelijke versie die werkt op PC, MAC, Chromebook, tablet en smartphone. De knoppen spreken waarschijnlijk voor zich maar er is ook een handleiding beschikbaar. Klik hier voor de handleiding.
Om in te kunnen loggen op Magister kun je op school gebruik maken van de snelkoppeling 'Magister 6' op het bureaublad van je schoolwerkplek. Tevens is het op school of vanaf thuis mogelijk om gebruk te maken van de website swc.magister.net om toegang te krijgen tot de Magister.

OOP
Ondersteunend personeel kan met behulp van de bureaubladsnelkoppeling 'Magister OOP RDP' op een schoolwerkplek toegang krijgen tot de RDP-versie van Magister. Thuiswerkers kunnen een beroep doen op dezelfde snelkoppeling, maar dienen eerst in te loggen op de telewerk omgeving (raadpleeg zo nodig het kopje Telewerk omgeving).

Instellen telefoon

Wi-Fi
Je hebt op school de beschikking over Wi-Fi Met je eigen account hoef je maar één keer in te loggen om toegang te krijgen. Zie ook de Handleiding Wi-Fi.

E-mail
Naast de webmail kun je ook de Outlook mail app gebruiken. Deze is verkrijgbaar via de Google Play Store of de Apple App Store. Met behulp van de Outlook app heb je toegang tot je e-mailaccounts, agenda’s en bestanden op één handige plek. Schakel tussen je e-mailberichten en agenda om met slechts een paar tikken uw volgende afspraak te plannen of je beschikbaarheid te delen of neem een document uit je lijst met Bestanden en voeg het naadloos bij een e-mailbericht. Deze handleiding helpt je verder op weg met het instellen van je mail.

Itslearning

Medewerkers kunnen zowel in- als buiten de school gebruik maken van de elektronische leeromgeving Itslearning. Op het bureaublad van je computerwerkplek kun je gebruik maken van de snelkoppeling 'Its learning SSO' om toegang te krijgen tot de ELO. 
Om vanaf een locatie buiten de school toegang te krijgen tot de ELO, dien je de volgende stappen te volgen:

Software bestellen bij SLIM!

Bij Slim bestel je software tegen een veel lagere prijs dan in de winkel. Bij Slim! vind je allerlei producten om thuis een complete werkplek in te richten. Bijvoorbeeld de software van Microsoft, Adobe of McAfee.
Docenten, medewerkers en leerlingen hebben toegang tot Slim. Je bestelling wordt zonder extra kosten, binnen 24 uur, naar je huisadres verstuurd. Je kunt, na betaling, de meeste software ook downloaden, dan heb je het direct. Aanmelden is gratis, maar je dient wel te beschikken over een mailadres van het Stellingwerf College!

 • Surf naar www.slim.nl.
 • Klik op ‘Aanmelden > Nieuwe klant’.
 • Selecteer je school en vul je gegevens in.
   

Je ontvangt direct een e-mail met je persoonlijke inloggegevens. Hiermee heb je toegang tot slim.nl!