Digitaal aanmelden instromers bovenbouw

Digitaal aanmelden

Voor het schooljaar 2023-2024 kunt u uw kind digitaal aanmelden via onderstaande knop. 

Om met de aanmelding van start te kunnen gaan dient u een account aan te maken. Nadat u bent ingelogd vult u alle stappen in.

Dit account wordt alleen gebruikt voor onze aanmeldingsprocedure. Wanneer deze volledig is doorlopen en afgerond zal dit account en de daarin opgeslagen gegevens zo snel mogelijk worden verwijderd. Voordat u begint met aanmelden is het handig om in ieder geval het burgerservicenummer van uw kind bij de hand te hebben.

Een toelichting bij de keuze school eerste keus/ school tweede keus:

  • u kiest voor school eerste keus als u uw zoon/dochter alleen bij het Stellingwerf College aan gaat melden
  • u kiest voor school tweede keus als u uw zoon/dochter ook al op een andere school heeft aangemeld en u wilt afwachten of uw zoon/dochter daar terecht kan

 

 

Na het digitaal aanmelden vult u samen met uw zoon/dochter het profielkeuzeformulier in.

 Profielkeuze Havo

Profielkeuze Vwo

Profielkeuze Mavo

Profielkeuze Vmbo

Het ingevulde formulier kunt u mailen naar administratie@stellingwerfcollege.nl. De administratie zorgt er voor dat het formulier bij de betreffende decaan komt zodat hij/zij een afspraak met u kan maken om de profielkeuze te bespreken.

 

In het voorjaar van 2023 organiseren we een meeloopdag, zodat je kunt ervaren hoe een schooldag op het Stellingwerf College eruitziet. De exacte datum wordt op deze pagina bekend gemaakt. Opgeven kan via reina.kootstra@stellingwerfcollege.nl

Een goede relatie met leerlingen is voor ons belangrijk. We proberen rekening te houden met verschillen tussen leerlingen in niveau, leerstijl en mogelijkheden.

Kom Kennismaken!

Overweeg je de overstap te maken naar het Stellingwerf College? Dan ben je van harte welkom om kennis te komen maken. Je kunt dit doen door een afspraak te maken met de decaan van de opleiding die je gaat volgen. Lees hier meer over het decanaat op het Stellingwerf College. Voor de informatiebrochure voor tussentijdse instromers klik je hier

Het Stellingwerf College biedt in de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg 4 profielen aan, waar je een keuze uit kunt maken. Ieder profiel kent vier (verplichte) profielvakken. Deze verplichte vakken worden centraal getoetst tijdens de landelijke praktijkexamens. Daarnaast kies je 3 keuzevakken en 1 vrije deel vak. Dit geeft je de mogelijkheid om naast een profiel nog eens 4 vakken (3 keuzedelen binnen je profiel en 1 keuzedeel binnen of buiten je profiel) te kiezen waar je belangstelling naar uitgaat en die je nodig hebt voor je vervolgopleiding. De keuzevakken worden via schoolexamens getoetst.

Voor mavo leerlingen bieden we naast het basispakket een aantal keuzevakken die beslist de moeite waard zijn. Denk hierbij aan:

  • LO2, een mooie voorbereiding op een sportief vervolg
  • Tekenen voor de creatieve leerlingen
  • Praktijkgericht programma informatietechniek (PGP-IT) waarbij ontdekken en ontwikkelen een grote rol speelt 
  • Maatschappijkunde voor de leerlingen die daar hun interesse hebben liggen.

In de bovenbouw bieden we dagelijks ondersteuningsmogelijkheden aan. Iedere leerling heeft een mentor bij wie je altijd terecht kan.

-"De overgang vind ik wel goed, er zijn niet hele grote verschillen en het is gemakkelijk wennen"wne n"

Ook voor havo en vwo leerlingen zijn er veel mogelijkheden om een vakkenpakket zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij een vervolgopleiding. Er is vooraf geen beperking in de keuzemogelijkheden. Na het maken van je keuze kan het zijn dat deze combinatie van vakken niet in het rooster past. Dan zoek je samen met de decaan een alternatief.

Voor degene die talig is hebben we Spaans, voor de economen bieden we bedrijfseconomie aan. Verder kun je in deze afdeling het kunstvak tekenen kiezen als examenvak.  Ook informatica, filosofie, maatschappijwetenschappen, O&O (onderzoek en ontwerpen, valt binnen het Technasium) en NLT (natuur, leven en technologie) behoren tot de mogelijkheden.
Voor de wiskundigen is er tot slot nog wiskunde D in het vwo.

"Ik dacht wel dat het anders zou zijn omdat het een grotere school is, maar dat viel eigenlijk wel mee"
 

"De sfeer op het Stellingwerf College is erg goed. Mensen zijn erg open.
Ze laten hun eigen persoonlijkheid zien"

We hopen dat deze informatie je uitnodigt samen met je ouders een afspraak te maken voor een intake gesprek. Je bent van harte welkom!