Inlog pagina Voor leerlingen

Direct doorklikken

 

Rooster en maatwerkuren

Je persoonlijke rooster, klassenrooster, lokalenrooster of docentenrooster vind je in de omgeving van Eduflex. Om de roosters te kunnen bekijken moet je inloggen met je schoolgegevens. Gebruik het filter om snel(ler) te kunnen zoeken.
Opgeven voor de maatwerkuren doe je ook in deze omgeving. In de handleiding (klik hier) staat een instructie voor het aanmelden voor het maatwerkuur.

Magister Webportal

Er is een inlogcode in combinatie met een wachtwoord nodig om gebruik te kunnen maken van Magister Web Portal.
Leerlingen kunnen vanaf 18 jaar het recht op inzage in gegevens van Magister Web Portal zelf regelen. Zij kunnen in de instellingen aangeven of de betrokken ouders/verzorgers deze gegevens  wel of niet mogen inzien. Dit is een wettelijk recht.

Filr

Als je bestanden nodig hebt die op school opgeslagen zijn, kun je gebruikmaken van Filr. 
Inloggen met je leerlingnummer en schoolwachtwoord. Na inloggen kom je in je eigen mappen terecht.
Je kunt via filr ook bestanden bewerken en opslaan.

Je kunt ook de desktop-toepassing downloaden. In Filr, na inloggen, ga je op je gebruikersnaam staan -> uitvouw menu -> kies ‘FILR desktop-toepassing downloaden’.

SprintPlus

SprintPlus is een handig voorleesprogramma dat je helpt met lezen en schrijven. Door de aangename voorleesstem hoor je wat je schrijft en merk je sneller fouten op. SprintPlus werkt ook rechtstreeks in je vertrouwde Microsoft Word. Een pdf-bestand, dus ook de digitale schoolboeken, kan je meteen openen in SprintPlus.
Naast de voorleesfuncties bevat de software een reeks extra hulpmiddelen zoals homofonenhulp, fonetisch lezen, markeerstiften, beeldwoordenboek, … die je helpen om beter te schrijven en vlotter te studeren.

SprintPlus is alleen toegankelijk voor leerlingen met een dyslexieverklaring. Niet elke leerling met dyslexie heeft echter behoefte aan of baat bij een voorleesprogramma. Samen met de dyslexiecoach wordt bekeken of een leerling in aanmerking komt voor het gebruik van SprintPlus.

SprintPlus bevat een Webversie, Google Chrome extensie en Installatieversie.
Voor de installatieversie is een installatiehandleiding beschikbaar, let op dat deze alleen voor Microsoft Windows 10 of 11 geschikt is.

Om je op weg te helpen kan je gebruik maken van hulpkaarten en instructiefilmpjes:
SprintPlus Online Hulpkaart
SprintPlus Installatieversie Hulpkaart
SprintPlus Instructiefilmpjes